Stichting Oudenbossche KarnavalCarnaval 2022 - 2023 Puitenol maart 2022

“Blij da’k oe wir zag!"


Bij de Openbare Vergadering 2022 deze keer geen evaluatie per bestuurslid met de commissies, maar een algemeen beeld.

Het zag er lang naar uit dat er niet veel gevierd kon worden.
Toen eenmaal bleek dat er wel veel kon, is er door veel medewerkers en vrijwilligers snel geschakeld en is er toch een redelijk vol schema gedraaid. Praktisch gezien deden we in iets meer dan anderhalve week, waar we normaal maanden over doen. Een superkrachttoer! Je blijft je verbazen in ut Puitenol.

Fijn dat het jeugdviertal met Narreke Iris, Hofdame Sterre, Prins Jan en Kleinste boer Bram een mooie rol kon spelen na het aangepaste feest van vorig jaar. Ze hebben het met verve gedaan! Dank aan de begeleiding en aan de ouders.

Het vijftal en de boerenraad maakten er het beste van met een toch nog redelijk gevuld Aang Boven Oew Bed. Ook een nieuwe ervaring en ze pasten zich fantastisch aan de omstandigheden aan en het zag er goed uit!
De eerste officiële huizenroute, na de ouverture van vorig jaar, was een feit en was succesvol.
Hiermee is een nieuwe activiteit geboren onder enthousiaste leiding van onze nieuwe coördinator Tjeerd Traats met zijn commissie.
We vierden een aantal activiteiten op het Puitenplein in plaats van binnen. En dankzij het mooie weer was ook dat een succes. Met die merchandise marktkraam aan de zijkant van het plein ontstond er een levendig en leuk geheel. Wie weet zijn sommige zaken voor herhaling vatbaar.
De dikkoppen konden gelukkig goed meedoen met onder andere de optocht, waar een paar puiten meeglipten en de drukbezochte dikkoppenbals als grootste activiteiten.

We namen afscheid van Nar Driekus en zijn alweer bezig met zijn opvolging.
De zaal van de Kroon beleefde zijn laatste carnavalsfeest en er moet gekeken worden waar de bals, die daar waren, volgend seizoen gevierd kunnen worden.
We kunnen vaststellen dat binnen de gegeven mogelijkheden en voorbereidingstijd en door ieders medewerking er weer een geslaagde carnaval was. Iedereen die er aan mee heeft gewerkt, bedankt!

Het kriebelt nu alweer voor volgend seizoen. Benieuwd waar het dak volgend jaar eraf gaat met het nieuwe motto:

"UT SPRIENGT DE PAN UIT"

Met carnavaleske groet en houdoe,

Patrick Schouw,
voorzitter Stichting Oudenbossche Karnaval.